top of page
(Samen) Werken met verhalen

Procesbegeleiding bij verandering

Er staat iets te gebeuren binnen jouw organisatie. Een verandering. Dat voelt misschien wel alsof je een spannende reis gaat maken of een berg gaat beklimmen. Je bent zeer gemotiveerd om jouw doel te behalen en de klus te klaren. Of misschien zie je er ook wel een beetje tegenop. Want, hoe leuk en uitdagend deze avonturen zijn, toch heb je ook wel de wens dat je de mensen enthousiast krijgt voor deze verandering. Die weerstand, die heb je liever niet.

Alhoewel bij elk plan wel een beetje tegenwind hoort, kan het zoveel makkelijker. Want door te werken met verhalen blijkt die onderstroom niet zo ongrijpbaar als voorheen.  Ik ben geen verandermanager of deskundige. Ik geef je verhalen waar je mee verder kunt. Zie mij als die extra paar ogen en handen die je kunnen vertellen wat er echt leeft in de organisatie. Door je dat terug te geven kunnen we samen deze belangrijke informatie uit de onderstroom verwerken en analyseren.

 

Ook kan ik je helpen jouw verhaal als leider te laten leven. Om jou en het proces verder te helpen.

Hoe werkt dit?

Wanneer je interesse hebt kun je contact met mij opnemen. Aan de hand van een intakegesprek stellen we samen jouw doel af. Aan de hand hiervan maak ik een offerte. Ga je akkoord dan gaan we aan de slag.

Wat doe ik ermee?

Door verhalen in te zetten bij een verandering kan je ontdekken dat er meer draagvlak ontstaat.

De kans dat de medewerkers enthousiast worden en zich geïnspireerd voelen om te gaan voor deze verandering wordt ineens een stuk groter.

Dat komt doordat

  • Je met verhalen de temperatuur van jouw organisatie kunt meten​. 

  • Je nu weet wat er werkelijk in de onderstroom speelt. 

  • Je de verhalen van jouw medewerkers kent

  • Jouw beleidsvisie of notitie is veranderd in een echt visieverhaal die niets verandert aan de feiten en cijfers maar communicatief sterk(er) is

  • Je kunt zien hoe groot (of hoe klein) het gat is tussen de start en de realisatie van jouw verandering. Zo kun je de juiste interventie inzetten.

bottom of page