top of page

Een nieuw avontuur


Toen ik vorig jaar het certificaat Chief Storytelling Officer behaalde, zat ik vol plannen. Nu zou ik met verhalen gaan werken. Visitekaartjes maken, de website.... Ik zag het helemaal zitten. Want, hoe ik dat wilde doen, had ik al in mijn hoofd. Maar alhoewel alles in mijn hoofd gladjes zou gaan, liep dat in de praktijk anders. Niet zo raar, want het komt vaker voor. Plannen, projecten of veranderingen lopen niet altijd zo soepel of gaan niet helemaal zoals gepland. Neem nou eens een verhuizing. Grote kans dat er iets tegenzit. Er breekt een vaas. Je bent meer geld kwijt aan de keuken, of je raakt iets kwijt. Ook in dit geval liep mijn plan wat vertraging op. Bijvoorbeeld de website maken (ik wilde dat natuurlijk weer zelf doen) bleek toch niet zo makkelijk als het in eerste instantie leek. Maar in dat spannende en lastige proces gebeurde nog iets.

In dat najaar heb ik (samen met mijn gezin en familie) na een lang ziekbed,

afscheid moeten nemen van mijn vader. Ik besloot zo veel mogelijk 'on hold' te zetten. Dat was misschien even lastig, maar ik vind het nog steeds heel waardevol dat ik de vrijheid had om die beslissing te kunnen nemen. Het was een verdrietige periode maar ook warm en harmonieus. Zo verschillend als we allemaal zijn, zo eensgezind waren we over de laatste fase van het leven van onze (schoon)vader, echtgenoot en opa. Er was (en is) ruimte voor ieders emotie en verhaal. Afscheid nemen doen we namelijk allemaal anders. Er is geen formule hoe dat moet. Je kunt het dus eigenlijk nooit fout doen.

Ruimte geven aan ieders verhaal en emotie, is wat ik zo mooi vind aan 'business storytelling'. Wanneer je jouw verhaal vertelt, stel je je kwetsbaar op. Dat verdient aandacht. Even alleen maar luisteren. Zonder onderbreking en zonder oordeel. En daar mag ik een training over gaan geven.

Nog een dag en dan is het zo ver. Dan ga ik met mijn nieuwe onderneming "It is all about Stories" de eerste training geven. We gaan meer doen dan alleen maar luisteren. De deelnemers gaan leren wat verhalen zijn, wat storytelling is. Hoe ze verhalen kunt gebruiken in het werk en hoe ze verhalen kunt inzetten voor grote en kleine veranderprocessen. Dat is natuurlijk heel spannend en leerzaam. Maar ook heel erg leuk.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page