top of page

Verrassingshuwelijk

Alles stond even op pauze. Er waren examens, stage-opdrachten, het levensverhaal wat ik aan het schrijven was, gedichten die mij altijd weer weten te vangen en een gezin wat mij ook af en toe nodig heeft.


Ondanks de stop, stond ik wel op de website van de gemeente. Want als een bruidspaar ergens verderop in het jaar wil trouwen wil ik wel beschikbaar zijn.

Op een dag kreeg ik een speciaal verzoek van een bruidspaar die mij wilde vragen voor een verrassingshuwelijk. En dat stond al een tijd op mijn bucket-list. Dus ik zei Ja - heel graag!


De grote dag kwam dichterbij en onbewust merkte ik dat ik een tikkeltje gespannen was. Niet voor het spreken voor een grote groep mensen. Ik ben al huwelijksambtenaar sinds 2015 en soms zijn er echt meer dan 100 mensen. Mijn motto is goede voorbereiding, tot in detail en net als elke spreker doet - van actrice tot nieuwslezers - hardop oefenen. En als je spreekt en je gelooft alles wat je zegt dat wordt dat (meestal) wel gevoeld.


Het verrassingshuwelijk is een steeds populairder wordend fenomeen. Maar er schuilen wel gevaren waar je als bruidspaar echt rekening mee moet houden. Er zijn mensen die andere gebeurtenissen kunnen laten voorgaan en wel waren gekomen als ze wisten van een huwelijk. Bij zo'n gelegenheid pas je dan toch (als het kan) de agenda aan. En dus namen we tijdens ons gesprek allerlei scenario's door en bespraken we de ceremonie door tot in het kleinste detail.


Toch, op het moment dat ik mij in de keuken van de huwelijkslocatie via de camera's keek wanneer ik 'op moest komen' kneep ik em even. Hoe zou men reageren op dit verrassingshuwelijk? Niet iedereen vind het fijn dat ze niet in hun mooiste outfit zijn gekomen. Of dat ze niet iets gelijkwaardigs terug kunnen doen zoals een passend cadeau, een lied, zotte grapjes.

De gasten ontvingen het bruidspaar met groot applaus en enthousiasme. Het was zo overweldigend dat ik even moest slikken. Wauw, wat een warm onthaal. Kippenvel.

Nu moest ik alleen nog maar de verwachtingen van het bruidspaar wakker kussen.


Voor mij was ceremonie geslaagd toen ik een bericht kreeg van de bruid en bruidegom:


"Hoi Ilse, Wat hebben we genoten van gisteren en genoten van jouw mooie, emotionele speech met de nodige humor. Precies zoals we hoopten. We hebben de nodige complimenten erover gehoord. 😊 Wij blijven nog even in onze bubbel. Ontzettend bedankt voor de mooie woorden. Lieve groet J & T"

Willen jullie ook trouwen, een herbevestiging of wil je mij inhuren voor een andere liefdevolle speech? kijk gerust op mijn website www.itsallaboutstories.nl of stuur mij een pm


Liefs, Ilse

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page